Lice’deki olayın ayrıntıları netleşiyor

Lice’deki olayın ayrıntıları netleşiyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol inşaatına karşı bir süreden beri eylemde bulunan göstericilere askerlerinin dün gerçekleştirdiği müdahalede 2 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı.

DİYARBAKIR - Dün öğleden sonra saat 16:30 sıralarında Lice’ye bağlı Yukarı Çalıbükü köyünde yaşanan olayların ayrıntıları netleşmeye başladı.

Dicle Haber Ajansına konuşan görgü tanıklarının ifadelerine göre Cellik bölgesinde devam eden direnişe destek olmak isteyen bir grup köy yakınlarında yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.

Günlerdir aynı noktada benzer şekilde gerçekleştirilen bu yol kapatma eylemi üzerine, kapatılan yolun her iki yakasında günlerdir kazdıkları mevzide konumlanmış durumda bulunan askerler saat 16.30 sıralarında ateş  açtı.

Açılan çapraz ateş sonucu göstericiler kurşunlardan kaçmak için araziye yayıldı. Göstericileri uzun süre ateş altına alan askerler, bir süre yaklaşık 10 gündür içinde konumlandıkları mevzilerinden çıkarak Lice'ye doğru geri çekilmeye başladı.

Açılan ateş sonucu ölen ve yaralananlar ise ancak askerlerin bölgeden geri çekilmesi sonrası arazide aranabilindi ve hastanelere kaldırıldı.

Netleştirilen bilgilere göre askerlerin sıktığı kurşunlar sonucu Ramazan Baran ve Baki Akdemir isimli göstericilerin her ikisi de göğüslerine isabet kurşun sonucu hayatlarını kaybetti.

Abdullah Akkulu isimli gösterici ise ağır yaralandı.

Yaşamını yitiren Baki Akdemir'in cenazesi saldırı sonrası Lice Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ramazan Baran ile birlikte saldırıda yaralanan Abdullah Akkulu isimli gösterici ise Diyarbakır'a getirilerek Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Ramazan Baran'ın yaşamını yitirdiğinin belirlenmesi üzerine cenazesi hastanenin morguna kaldırıldı. Yaralanan Akkulu ise yoğun bakımda tedavi altına alındı. 

YOLLAR KAPALI

Lice'nin iki farklı bölgesinde yaşanan bu saldırılar üzerine çatışmaların yaşandığı bölgeye giden yol güzergahında askerler tarafından kontrol noktaları kurularak, yol kapatıldı. Bölgeye gitmek üzere yola çıkan araçların geçişlerine izin verilmedi. Bunun üzerine yolda uzun kuyruklar oluştu. Yine Diyarbakır-Hani yolu üzerinde kimi noktalarda zırhlı araçlar bekletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.