Lice’deki olay için gece boyu protestolar

Lice’deki olay için gece boyu protestolar

Lice’de iki göstericinin ölümü ve birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından protesto gösterileri başladı.

Lice'de meydana gelen olayın duyulması üzerine İstanbul’da başta Gazi mahallesi olmak üzere birçok merkezde eylemler yapıldı.  

BEŞİKTAŞ

Asker tarafından yapılansilahlı müdahaleyi protesto eden eylemciler HDK Beşiktaş Meclisi'nin çağrısı ile Beşiktaş Kartal Meydanı'nda bir araya geldi. "Lice yanlız değildir", "Diren Lice Beşiktaş seninle", "Berkin'in katili Kürdistan'da işgalci" sloganlarını atan eylemciler, Lice halkına dayanışma mesajı gönderdi. Oturma eylemi devam ederken kitle oturma eyleminin yapıldığı alana "Lice'de katliam var" ve "Lice'ye ses ver" dövizleri astı. Eylemde ayrıca yarın Bağcılar'da HDP ve BDP tarafından saat 15.00'de düzenlenecek kitlesel protestoya da katılım çağrısı yapıldı.

KADIKÖY

Kadıköy'de ise HDK Gençlik Meclisi üyesi onlarca genç, Kadıköy Boğa Heykeli'nde bir araya geldi. "Lice'de katliam var" yazılı dövizleri taşıyan gençler, "Her yer direniş her yer Lice", "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı. Bahariye Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan gençler, Bahariye Caddesi'nde yaptıkları yürüyüşün ardından Boğa heykeli önünde oturma eylemi düzenledi.

GAZİ MAHALLESİ

Lice'den asker saldırısının hemen ardından Gazi mahallesinde sokaklara dökülerek yürüyüşe başlayan gençlerin eylemi ise polisin müdahalesine hedef oldu. Polisin müdahalesinde Sümeyra Tanrıverdi isimli bir kadın, gaz bombası fişeğinin koluna isabet etmesi sonucu yaralandı. 

Lice'de karakol yapımına karşı eylemcilerin başlattığı direnişe asker tarafından açılan ateş sonucu son bilgilere göre 4 yurttaşın yaşamını yitirdiği katliama tepki amacıyla Okmeydanı ve Bağcılar'da sokaklara çıkan halka polislerin müdahalesi sonucu olaylar çıktı. 

İstanbul Okmeydanı ve Bağcılar'da da halk protesto amacıyla sokaklara döküldü. Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi Newroz alanında bir araya gelen yüzlerce eylemci, "Lice Meskan isyandır direnişe selamdır" pankartı açarak Fatih Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.