Lice'deki olay Hakkari'de kınandı

Lice'deki olay Hakkari'de kınandı

Lice'de devam eden kalekol protestosu sırasında askerin ateş açması sonucu en az iki kişinin yaşamını yitirmesi BDP Hakkari İl Örgütü tarafından protesto edildi.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ –  Lice’de asker kurşunuyla iki kişinin yaşamını yitirmesi Hakkari'de kınandı.

Hakkari BDP İl Örgütü'nde konuyla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Basın toplantısında açıklama yapan BDP İl Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer,  “Haftalardır Lice,de karakol ve kalekol yapımına karşı demokratik tepkilerini gösteren sivil yurttaşlarımızın üzerine güvenlik güçlerince hedef gözetilerek açılan ateş sonucu iki yurtsever insanımızın şehit düşmesine onlarca yurttaşımızın da yaralanmasına da neden  olmuştur” dedi.

Demirer “Bu katliamın günler öncesinde planlandığı gerek güvenlik güçlerinin tehdit anonsları ve gerekse de Başbakan Tayip Erdoğan’ nın açıklamış olduğu B ve C planlarının sonucu olduğu açığa çıkmıştır” şeklinde konuştu.

AKP hükümetinin karakol ve kalekol yapımında ısrar etmesinin çözüm iradesi olmadığını söyleyen Demirer,  “Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’nın başlatmış olduğu çözüm süreci sonucu yaklaşık bir buçuk yıldır ölümler, acılar yaşanmamakta. Ancak AKP hükümetinin bu sürecin ruhuna uygun davranmayarak karakol ve kalekol yapımında ısrar etmesi çözüm iradesi olmadığının klasik imha ve inkar politikalarında ısrar ettiğinin göstergesidir. Başbakan ve AKP kurmaylarının bir taraftan anaların gözyaşları üzerinde istismar politikaları yürütürken bir yandan da eve dönüş hayata dönüş gibi demogolojileriyle toplumu maniple ederek, öte  yandan hemen, hemen her gün katliam fermanları vererek anaların yüreğini dağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Yarın saat 12.00 yapılacak yürüyüşe katılım çağırısı yapan Demirer “BDP Hakkâri il örgütü ve Hakkâri halkı olarak Lice katliamını kınıyoruz, şehit düşen yoldaşlarımızın ailesine ve Lice halkına baş sağlığı diliyor. Mücadeleyi yükseltme sözümüzü yeniliyor ve ayrıca Licedeki katliamı kınamak için 09.06.2014 tarihinde (yarın) saat 12.00 de tüm halkımızı BDP il binası önünde yapacağımız yürüyüşe davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.