Lice'de Olaylar Sürüyor, Vali Kıraç: Devletin Yolu Kapanır Mı?

Lice'de Olaylar Sürüyor, Vali Kıraç: Devletin Yolu Kapanır Mı?

Lice İlçesi'nde Bingöl karayolunu kapatıp, göstericilerin eylemi sürerken, Diyarbakır- Bingöl karayolu dün saat 16.00'dan itibaren trafiğe kapatıldı.

DİYARBAKIR - Olaylarda 7 asker yaralanırken, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Halen Diyarbakır Lice yolunda önemli bir sorun var. Yol kapama eylemi Diyarbakır'a yakışmayan bir eylem. Yapanlara buradan çağrıda bulunuyorum. Bölgenin değerini düşürücü bu tür faaliyetlerde kimse bulunmasın. Yol kapalı olur mu, Devletin yolu kapanır mı?" dedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Bingöl karayolunu Fisovası mevkisinde barikatlarla kapatan göstericiler, kendilerini dağıtmak isteyen güvenlik güçleriyle çatışmalarını sürdürüyor. Yaşanan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Lice üzerinden Diyarbakır-Bingöl karayolu dün saat 16.00'dan itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yol kapatan göstericilerin kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişekler atması sonucu 7 asker çeşitli yerlerinden yaralandı.

BAZI ZIRLI ARAÇLARDA KURSUN İZLERİ

Yapılan incelemede bazı zırhlı araçlara kurşun isabet ettiği belirtildi. Karayolunun her iki kesiminde önlem alan güvenlik güçleri, araçların geçişine izin vermiyor. Yolda göstericilerin anahtarlarını alması nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 50 aracın kurtarılması için olay yerine çekici ve iş makinelerini sevk edildi. Mahsur kalan araçların çıkarılması çalışmaları sürerken, göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olayların yer yer sürdüğü belirtildi.

Yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere bugün Diyarbakıra gelen İktisadi Kalkanma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Kıraç, İKV'nin yönetim kurulunu toplantısını Diyarbakır'da yapmasını isabetli bir karar olduğunu vurguladı. Lice'de 2 gündür süren gerginlik ve yol kapatma eylemlerine de değinen Vali Kıraç şunları söyledi:

"Halen Diyarbakır Lice yolunda önemli bir sorun var. Yol kapama eylemi Diyarbakır'a yakışmayan bir eylem. Yapanlara buradan çağrıda bulunuyorum. Bölgenin değerini düşürücü bu tür faaliyetlerde kimse bulunmasın. İnsana huzur, kardeşlik, barış lazım. Ne söylenecekse gelip ilgililerle konuşup paylaşsınlar. Ama, Diyarbakır'ın katma değerini düşürücü bu tür eylemlerin Diyarbakır'a yararı yok, zararı var. Yol kapalı olur mu, Devletin yolu kapanır mı? Yani insanların seyahat özgürlüğünü engellemeye kimin hakkı var?"

BDP: OPERASYONLAR DURDURULSUN

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice İlçesi'nde yol kapatma eylemiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Lice- Hani kırsalında askerlerin operasyonlara çıkmasıyla birlikte kent merkezleri ve geçiş noktaları güvenlik güçleri tarafından kapatılmış bulunmaktadır. Tüm bölge güvenlik çemberine alınmış, söz konusu uygulama barış sürecini zora sokmaktadır. Diyarbakır kent merkezi başta olmak üzere Diyarbakır- Bingöl karayolu, Hani- Lice karayolu ve daha birçok geçiş noktası trafiğe kapanmış gözüküyor. BDP olarak ablukaya alınmak istenen bu durumu kabul etmiyor, operasyonların derhal durdurulmasını ve 1990’lardaki olağan üstü hal benzeri uygulamaya son verilmesini bekliyoruz."

 

Lice'de Olaylar Sürüyor, Vali Kıraç: Devletin Yolu Kapanır Mı?

Lice'de Olaylar Sürüyor, Vali Kıraç: Devletin Yolu Kapanır Mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.