Lice'de halka saldırıda ölenler var

Lice'de halka saldırıda ölenler var

Lice’de kalekol, karakol ve baraj inşaatına karşı 15 gündür eylemde olan halka asker, polis, TOMA ve gaz bombaları ile saldırdı. Saldırı sonucunda 1'i kadın, en az 2 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Askerlerin saldırısı sonucunda yaşamını yitirenlerden birisinin isminin Ramazan Baran olduğu öğrenildi. 24 yaşındaki Baran'ın yaralı olarak getirildiği Dicle Üniversitesi'nde yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, yaşanan saldırıda biri kadın 2 kişinin öldüğünü açıkladı. 

Yaşanan saldırıda öldürülen bir kişinin halen bölgede bulunduğunu kaydeden Aydoğan, "Sivil halkın barış konusundaki ısrarını ortaya koyan bir eylem. Şimdi bu barış için, çözüm için yapılan bu eyleme tahammül gösterilmiyor, bu kadar tahammül gösterilmeyen bir durumda valiyi arayıp, bu konu ile ilgili bakanlıkları aramamıza gerek yok. Her şey açık, ortada. Çünkü yaşanan şahadetler her şeyin özeti" şeklinde konuştu. 

Saldırının yapıldığı Abalı bölgesinden haber alınamazken, çok sayıda yaralının bulunduğu ve ölü sayısının ise 3 olduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum