Lice olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Lice olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Lice İlçesi'nde Ramazan Baran ile Baki Akdemir'in hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

DİYARBAKIR - Görevlendirilen 2 savcı dün gece hayatını kaybeden Ramazan Baran ve Baki Akdemir'in otopsilerine katıldı.

Baki Akdemir'in otopsisinin yapılması için Diyarbakır'dan görevlendirilen savcı ve teknik ekibin helikopterle Lice'ye gittiği belirtildi. Diyarbakır'da otopsisi yapılan Ramazan Baran'ın vücudunda iki mermi giriş ve çıkışı olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden iki kişinin de vücutlarında mermi çekirdeği bulunmadığının da otopsi de tespit edildiği ifade edildi.

Soruşturmada görevlendirilen savcılar olayın meydana geldiği bölgede konuşlanan askerlerin silahlarını da incelemeye aldı. Soruşturmayı yapan savcıların olay yerine giderek delil taraması yapacağı ve olay yeri inceleme çalışmasına bizzat katılacağı da kaydedildi. Savcıların elde edilen boş kovanlar ve silahların kriminal karşılaştırmalarını yaptırarak, ölüm olayına neden olan silahı tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olayın ardından adli soruşturma başlatıldığı ve otopsi işlemleri için savcıların görevlendirildiğini söyledi. Solmaz, ölüme neden olan silahların nereden, ne şekilde ateşlendiğinin tespiti için titiz bir inceleme yaptıklarını ve bu noktada her ihtimali değerlendirdiklerini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum