Leyla Güven, İbrahim Ayhan’ın mezarını ziyaret etti

Leyla Güven, İbrahim Ayhan’ın mezarını ziyaret etti

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın mezarını ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Erbil’de (Hewler) geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP Urfa eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın mezarını ve ailesini ziyaret etti.,

İlk önce HDP Siverek İlçe Örgütü binasına giden Güven ve Aydeniz’i, ilçe yöneticileri ve partililer karşıladı. Sonrasında Ayhan’ın aile evini ziyaret eden Güven ve Aydeniz, Ayhan’ın anne ve babası ile birlikte ilçe mezarlığına geçti. 

İbrahim Ayhan’ın mezarı başında konuşan Leyla Güven, demokrasi ve barış isteği mücadelesinde Ayhan’ın izinde olacaklarını ifade etti.

Güven’in yaptığı konuşmasının ardından Ayhan’ın mezarına karanfiller bırakılırken, anne Zekiye Ayhan’ın yaktığı Kürtçe ağıt herkese duygusal anlar yaşattı.

Güven ve Aydeniz, mezar ziyaretinden sonra Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıktı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.