Le Pen'den Merkel'e Türkiye eleştirisi

Le Pen'den Merkel'e Türkiye eleştirisi

Fransa'da aşırı sağcı ve göçmen karşıtı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'den Almanya Başbakanı Angela Merkel:

Fransa’da pazar günü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turu geçmesi beklenen aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, kampanyasında Türkiye’yi yine diline doladı. Le Pen, katıldığı televizyon programında Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Türkiye’yle mülteci anlaşması nedeniyle eleştirdi.

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala, perşembe akşamı televizyonda boy gösteren

Le Pen, mülteci kriziyle ilgili olarak “Merkel’in Türkiye’nin Avrupa’ya şantaj yapmasına izin verdiğini” savundu. Ulusal Cephe (Front National) partisi lideri Pen, “Merkel’in ağır bir siyasi hataya imza attığını” öne sürdü; Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yaklaşık bir yıl önce varılan mülteci geri kabul anlaşmasından beri “AB’yi neredeyse her hafta mültecileri Avrupa’ya kitlesel olarak geri göndermekle” tehdit ettiğini söyledi.

Le Pen, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde Fransa’nın ulusal sınırlarını “yeniden kapamak niyetinde olduğunu” söyleyip, Fransa’yı Euro bölgesinden çıkarma planını da savundu. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.