Lavrov: Suriye havaalanlarına saldırı düşünceleri tehlikeli

Lavrov: Suriye havaalanlarına saldırı düşünceleri tehlikeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki Rus hava savunma sistemleri dikkate alındığında bu ülkenin askeri havaalanlarına yönelik saldırılara ilişkin düşüncelerin tehlikeli olduğunu söyledi.

Rus Perviy Kanal televizyonunun Voskresnoye Vremya programına konuşan Lavrov, “Meşru hükümetin davetiyle Suriye’de bulunan Rusya’nın orada, biri Hmeymim diğeri Tartus’ta, iki üsse ve tesislerimizi korumak için hava savunma sistemlerine sahip olduğunu dikkate alırsak bunlar çok tehlikeli oyunlar” dedi.

Bakan, “ABD askerlerinin ihtiyatlı olmak ve duygular ve anlık saldırganlık patlamalara uymamak gerektiğini büyük ölçüde anladığını görüyoruz” diye ekledi.

'ABD'DE GENEL STRATEJİ GÖZLEMLEMİYORUZ'

ABD’nin Suriye duruşunun yamalardan oluştuğunu belirten Lavrov, “ABD’de, farklı gündemleri güden birçok farklı grup var. Genel strateji gözlemlemiyoruz” diye konuştu. Rusya ve ABD arasında varılan ateşkes anlaşmasında, Halep’in doğusundaki insani sorunun çözümü için Kastello yolundaki engellerin kaldırılması taahhüdünün tüm ayrıntılarıyla ifade edildiğini kaydeden Lavrov, “ABD’nin muhaliflerin çekilmesi yönündeki taahhütleri yerine getirmemesi yüzünden Amerikalılar ‘kapıyı çarpmanın’ yanında bir de bu anlaşmadan çıktıklarını veya anlaşmayı askıya aldıklarını duyurma kararını aldılar” yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.