Lavrov: İran'a bombardıman uçağı konuşlandırmamız BM kararlarına aykırı değil

Lavrov: İran'a bombardıman uçağı konuşlandırmamız BM kararlarına aykırı değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'a bombardıman uçakları konuşlandırarak Moskova'nın BM'nin 2231 numaralı kararını ihlal ettiğini düşünmek için bir sebep olmadığını vurguladı.

Lavrov, "Rusya İran'a savaş uçakları temin etmiyor, bu uçaklar yalnızca Suriye'deki terörle mücadele operasyonları kapsamında kullanılıyor" deyip ekledi: "Bu nedenle Rusya'nın uçaklarını İran'a konuşlandırarak BM'nin 2231 numaralı kararını ihlal ettiğinden şüphelenmek için bir neden yok."

Lavrov'un bu açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'ın, Rusya'nın, Tahran'la varılan nükleer anlaşmaya ilişkin olarak kabul edilen 2231 numaralı BM kararını ihlal edip etmediğini inceleyeceklerini söylemesi ardından geldi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani yaptığı açıklamada Suriye'deki hedefleri vurmak için İran'ın Rusya'ya hava üssü tahsis ettiğini yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.