Lavrov: Batı bahane arıyor

Lavrov: Batı bahane arıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’nın askeri bir müdahaleye zemin yaratmak için Suriye’ye baskı uygulamaya devam ettiğini savundu.

Moskova’da bir açıklama yapan Sergey Lavrov, “Cenevre’deki toplantılar sırasında, Batılı ortaklarımız Suriye’deki durumu BM Antlaşması’nın 7. Maddesi çerçevesinde ele alınması ve yeni yaptırımlar yoluyla Şam rejimi üzerinde daha aktif bir baskı uygulanmasına vurgu yapıyor” dedi.

7. Madde, BM Güvenlik Konseyi'nin "barışı sağlama" yetkilerini belirliyor ve barışa zarar verildiği gerekçesiyle, Konsey'e "askeri ya da askeri olmayan eyleme geçme izni" veriyor.

Lavrov, “Sözü kısası, durumu etkisizleştirme arayışında değiller, gerilimi körüklemek ve dış bir müdahale için koşulları yaratmak istiyorlar” dedi.

Suriye’de Mart 2011’den bu yana kanlı bir savaş yaşanıyor. Hemen her gün onlarca kişi hayatını kaybediyor.  BM’ye göre şu ana kadar 150 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, 2,3 milyon kişi mülteci durumuna düştü, 6,5 milyon kişi de iç göçe maruz kaldı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Guerassimov Mayıs ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, Batı’nın Suriye’ye askeri bir müdahalesini dışlamadıklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.