Lavrov: B planlarını, tampon bölgeleri ve kara operasyonunu unutun

Lavrov: B planlarını, tampon bölgeleri ve kara operasyonunu unutun

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “B planları, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Sputnik News’in haberine göre, Lavrov, “B planları, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler” ifadelerini kullandı.

Kimsenin, Suriye’de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanacağına dair yüzde 100 garanti veremeyeceğini söyleyen Lavrov, “Ancak bu olumlu ilerlemenin kalıcı olacağına inanmak için ciddi sebepler var” dedi.

Diğer taraftan Lavrov, insani yardımlar ve ateşkes konusunda varılan anlaşmanın ardından ‘sabotajcı’ olarak tanımladığı bazı muhalifler grupların ve bu grupların yabancı sponsorlarının elinde herhangi bir argüman kalmadığını, bu grupların Suriye görüşmeleri için bundan sonra ön koşul sunamayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.