KYB Kerkük Temsilcisi: Haşdi Şabi yarın çekilecek

KYB Kerkük Temsilcisi: Haşdi Şabi yarın çekilecek

KYB Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, Haşdi Şabi milislerinin yarın çekileceğini söyledi. Kerkük'ten çekilmelerinin "en iyi seçenek" olarak değerlendiren Mamend, "Çekilmeseydik binlerce peşmerge şehit düşecekti" dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, Haşdi Şabi milislerinin yarın Kerkük’ten çekileceğini söyledi.

Kerkük Valiliği’nin KYB’nin hakkı olduğunu savunan Mamend, Kerkük İl Meclisi’nin toplanacağını ve yeni bir vali atayacaklarını söyledi.

‘KERKÜK’TE DURUM SAKİN’

Rudaw’ın haberine göre, KYB Kerkük Sorumlusu Aso Mamend basın toplantısı düzenledi. Dün geceyi Kerkük’te geçirdiğini aktaran Mamend, kentte durumun sakin olduğunu ve bütün halkın evlerine döndüğünü dile getirdi.

Haşdi Şabi milislerinin yarın kentten çekileceğini söyleyen Mamend, valilik makamının kendi payları olduğunu ve en yakın zamanda yeni bir kişi atayacaklarını belirtti. Mamend, “Politbüro, Bağdat’a, ‘Kerkük’te kontrol poliste olmalı’ demek için beni görevlendirdi. Ayrıca Abadi’nin temsilcisine Haşdi Şabi’nin çekilmesi gerektiğini söyledik” dedi.

Kerkük’te hak ihlalleri yaşandığını ifade eden Mamend, “Bu olaylar yaşanmıştır. Haşdi Şabi’nin bazı hırsız ve çeteleri Kürtlerin evlerine yöneliyor ama durum sakin ve halk evlerine dönmüş durumda. Halkın korunacağı teminatı da verildi” diye konuştu.

‘ÇEKİLMESEYDİK BİNLERCE PEŞMERGE ŞEHİT DÜŞECEKTİ’

Kerkük’ten çekilmemeleri durumunda çok sayıda peşmergenin hayatını kaybedeceğini dile getiren Mamend, şunları söyledi:

“Eğer referandum yapılırsa Kerkük tehlikeye girecek denildi. Daha sonra da Kerkük’e saldırı oldu, şiddetli bir çatışma yaşandı ancak güçler karşı koymadı. Çekilmek en iyi seçenekti. Çünkü çekilmeseydik binlerce peşmerge şehit düşecekti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.