Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini kazanan şirketler belli oldu

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini kazanan şirketler belli oldu

3’üncü köprü otoyolu ihalesini kazanan firmalar açıklandı. İktidara yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding kazanan firmalar arasında.

Kuzey ormanlarını ve canlı yaşamını yok ettiği gerekçesiyle çevrecilerin tepkisine neden olan Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini kazanan firmalar belli oldu.

Projenin Asya kısmını Limak İnşaat, Cengiz İnşaat’ın ortak girişim grubu kazandı.

Avrupa kısmını ise Kolin İnşaat, Kalyon İnşaat ve Hasen Yapı’nın ortak girişim grubu kazandı.

İhale sonuçlarını açıklayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projede toplam yatırımın gelecek 3 yılda 7 milyar lirayı bulacağını açıkladı.

Ücretler

Otoyolun geçiş ücretleri ise şöyle:

Kurtköy-Akyazı arası 19 TL+KDV

Kınalı’dan Akyazı’ya kadar 52 TL+KDV

Kurtköy’den 3. Havalimanı’na kadar 25 TL+KDV

Kınalı-Havalimanı arası 10,5 TL+KDV

Doğayı tahrip eden firmalar

Projeyi alan firmalardan Cengiz İnşaat, sadece AK Parti döneminde devletten yaklaşık 200 milyar dolara yakın 40 ihale aldı. Son olaraksa Rusya tarafından Mersin Akkuyu’da yapılacak nükleer santralin hidro teknik yapılarının projelendirme ihalesini almıştı.

Öte yandan hükümete yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın patronu Mehmet Cengiz’in 25 Aralık yolsuzluk tapelerinde de adı geçmişti.

Yine projenin Avrupa kısmını alan firmalar ise Yırca ve Soma’daki ağaç kıyımıyla tepki çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.