Kuzey Kürdistan Hukukçular Meclisi dernekleşiyor

Kuzey Kürdistan Hukukçular Meclisi dernekleşiyor

Kuzey Kürdistan Hukukçular Meclisi Hakkari'de yaptığı toplantıda Hakkari Barosu avukatları tarafından bir örgütlenme komisyonunun oluşturulması kararı aldı.

HAKKARİ - Kuzey Kürdistan Hukukçular Meclisi'nin Hakkari örgütlenme toplantısının sonuç bildirgesinde; Hakkari Barosu avukatları tarafından örgütlenmeye ilişkin bir girişim komisyonu oluşturulmasına karar verildi. Komisyon tarafından belirlenecek bir tarihte ikinci bir örgütlenme toplantısı düzenlenecek.

26 Nisan 2014 tarihinde Diyarbakır'da yapılan Kuzey Kürdistan Hukukçular Meclisi'nin 2. Olağan Toplantısı'nda Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan komisyonlar çalışmalarına başladı. Diyarbakır'da yapılan ilk örgütlenme toplantısı'nın ardından, Van'da da bir toplantı gerçekleştiren meclis, son örgütlenme toplantısını Hakkari'de yaptı. 

Hakkari Barosu üyesi bir çok avukatın katıldığı toplantıya ilişkin bilgi veren Hakkari Barosu avukatlarından Fırat İkeToplantıda 'Kürdistan Hukukçular Derneği' adıyla örgütlenme kararı alındığını, bütün unsurların katılımı ve temsiline yönelik Girişim Komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

İke, önümüzdeki günlerde daha detaylı bilginin basın ve kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.