⁠⁠⁠⁠⁠Kuzey Kore: Başardık, her yeri vurabiliriz!

⁠⁠⁠⁠⁠Kuzey Kore: Başardık, her yeri vurabiliriz!

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi... Pyonyang, kıtalararası füze denemesinin başarılı olmasının ardından "Artık dünyada her yeri vurabiliriz" açıklaması yaptı.

Kuzey Kore, kendisine yönelik politikaların ele alınacağı G-20 zirvesine günler kala başarılı bir kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Pyonyang’dan yapılan açıklamada “Artık dünyada her yeri vurabiliriz” denildi. ABD’den tepki, Çin’den de itidal çağrısı gecikmedi.

‘ALASKA’YA ULAŞABİLİR’

Kuzey Kore devlet medyasında yayınlanan habere göre, kıtalararası füze 39 dakika boyunca havada kaldı; 2 bin 802 kilometre yüksekliğe ulaşarak 933 kilometre uzağa, Japon Denizi’ne düştü. Açıklamada ülkenin ‘füze kapasitesinin artık dünyada her yeri vurabileceği’ vurgusu yapılırken, Küresel Güvenlik Programı adlı kuruluşun direktörü David Wright füzenin ABD’nin Alaska eyaletine ulaşabileceğini söyledi.

G-20’DE GÜNDEM

Füze denemesinin ardından Japonya ve Güney Kore’den tepki gecikmedi. İki ülkede de borsa sert düşüş yaşarken, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, cuma günü Almanya’da düzenlenecek G-20 zirvesinde Çin ve Rusya’dan Kuzey Kore’ye karşı daha fazla rol üstlenmelerini isteyeceğini söyledi. Japonyai G-20’de ABD ve Güney Kore’yle Kuzey Kore hakkında üçlü bir zirve de düzenleyecek.

TRUMP KİM JONG-UN’A SESLENDİ

ABD Başkanı Donald Trump ise Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un son füze denemesine kendine has üslubuyla yanıt verdi. Trump Twitter’dan, “Kuzey Kore bir füze daha fırlattı. Bu adamın hayatıyla yapacak daha iyi bir şeyi yok mu?” diye yazdı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.