Kuzey Kıbrıs’ta oy kullanma işlemi başladı

Kuzey Kıbrıs’ta oy kullanma işlemi başladı

Kuzey Kıbrıs’ta cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı.

Kuzey Kıbrıs’ta halk, yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanmaya başladı. Halk, gelecek 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını belirlemek üzere saat 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Halk, cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra yüksek mahkeme yargıçlarının sayısının artırılmasını öngören anayasa değişikliği için de oy kullanıyor.

11 ADAY YARIŞIYOR

Seçimde 7'si bağımsız 11 aday yarışıyor. Seçimde yarışan isimler şöyle: Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran, Arif Salih Kırdağ ile Mlliyetçi Demokrasi Partisi Fuat Çiner.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.