Kuveyt, İran Büyükelçisini geri çekiyor

Kuveyt, İran Büyükelçisini geri çekiyor

İran’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsolosluğuna yapılan saldırıların ardından Suudi Arabistan’ın müttefiki konumundaki Kuveyt, Tahran’daki büyükelçisini geri çekme kararı aldı.

Suudi Arabistan’ın Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’i idam etmesinin ardından İran’ın başkenti Tahran’daki Suudi Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki Suudi Konsolosluğunun ateşe verilmesinin ardından Arap yarımadasındaki Suudi Arabistan müttefiki ülkelerden İran’a tepkiler devam ediyor.

Son olarak Kuveyt, İran’daki büyükelçisini geri çağırdıklarını açıkladı. Dün de Bahreyn ve Sudan, İran’la diplomatik ilişkilerin sonlandırıldığını, Birleşik Arap Emirlikleri ise diplomatik ilişkilerin en düşük seviyeye çekildiğini açıklamıştı.

İran’daki Suudi diplomatik temsilcilerine yapılan saldırıların ardından Suudi Arabistan, İran’la diplomatik ilişkilerin sonlandırıldığını açıklamış ve Suudi Arabistan’daki İranlı diplomatların ülkeyi terk etmelerini istemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.