Kutlamasız 19 Mayıs

Kutlamasız 19 Mayıs

19 Mayıs kutlamaları, Soma’da yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti nedeniyle iptal edilirken, Cumhurbaşkanı Gül 19 Mayıs mesajında madencielri andı. Başbakanlık mesajında ise konuya değinilmedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Soma’da yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti nedeniyle iptal edildi. Resmi törenler ise planlandığı şekilde gerçekleşecek.

Anıtkabir’i ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajda Soma’da hayatını kaybeden madencileri andı.

İstanbul Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet Anıtı önünde de kısa bir anma töreni gerçekleştirildi. Törenin iki dakika içinde sonlanmasına, katılımcılar alkışlarla tepki verdi.

Cumhurbaşkanı 19 Mayıs mesajında Soma’da hayatını kaybeden madencileri andı.

“Bir taraftan milli bayramımızın gururunu yaşarken diğer taraftan da Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak güç, genç nüfusumuzdur. Onların yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yenilikçiliğin peşinde koşan, sadece tüketen değil, araştıran, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz. Gençlerimizin sorunlarının çözümü; onların beklentilerini karşılamayı, ihtiyaçlarını dikkate almayı; onları anlamayı, görüşlerine değer vermeyi gerektirmektedir.”

Başbakanlık’tan Erdoğan adına yapılan açıklamada ise Soma’da yaşananlara değinilmedi.

Gün içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki gençlik temsilcileri heyetini Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakanlık Yeni Bina'da gençleri kabul edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.