Kurtulmuş’tan imc tv açıklaması: Türksat’a talimat vermedik

Kurtulmuş’tan imc tv açıklaması: Türksat’a talimat vermedik

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, imc tv’nin karartılması ile ilgili olarak, “Türksat, Cumhuriyet Savcısı’nın tavsiye niteliğindeki yazısı üzerine imc tv’yi çıkarmıştır.” dedi.

imc tv’nin Türksat’tan çıkarılması Bütçe Görüşmeleri sırasında da gündeme geldi.

Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuya dair açıklaması şu şekilde:

“imc tv’nin kapatılmasında RTÜK’ün hiçbir dahli yoktur. Türksat, Cumhuriyet Savcısı’nın tavsiye niteliğindeki yazısı üzerine imc tv’yi çıkarmıştır. Biz hükümet olarak Türksat’a talimat verme noktasında değiliz. Burada önümde yazısı da var. Cumhuriyet Savcısı’nın bir tebligat olarak değil, bir emir olarak değil, Cumhuriyet Savcısı’nın tavsiye mahiyetindeki bir yazısı üzerine Türksat, imc tv’yi bulunduğu alandan dışarıya çıkarmıştır. Mesele bundan ibarettir.”

“Milli menfaatler noktasında ortak yayıncılık olmalı”

Herkesin farklı kanaatlere sahip olabileceğini, her medya kuruluşunun başka bir anlayış içerisinde yayın yapabileceğini de ifade eden Kurtulmuş, şunları da söyledi:

“Biz, medya üzerinde, özellikle 3 noktada, medyanın 3 temel direk üzerine oturması gerektiğini düşünüyoruz. Bunlardan bir tanesi, insan hak ve onurunu zedeleyecek yayınlardan kaçınan, insan hak ve değerini esas alan bir medya anlayışının olması. İkinci temel sütun, özgürlüklere ve demokratik teamüllere sahip çıkan bir medya anlayışının ortada olması. Üçüncüsü ise, herkesin farklı kanaatleri olabilir, her medya kuruluşu başka bir anlayış içerisinde yayın yapabilir ama sonuç itibarıyla, medya kuruluşlarımızın, millî çıkarlarımız, millî menfaatlerimiz ve değerlerimiz noktasında ortak bir yayıncılık anlayışı içerisinde olması medyadan beklenen herhâlde asgari bir tutumdur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.