Kurtulmuş: "Yargı, Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır" demem doğru olmadı

Kurtulmuş: "Yargı, Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır" demem doğru olmadı

"Dış politikada yaptığımız bazı uygulamalarda mutlaka bir takım değişikliklere gidilmesi gerekiyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra söylediği “Yargı Cumhurbaşkanlığı'na bağlıdır” sözüne dair düzeltmede bulundu. Kurtulmuş, bu sözlerine ilişkin “Bağlı sözü doğru olmadı. Burada ‘bağlıdır’dan kastım ‘gözetir’ tabiri manasındadır. Maalesef ilk cümleyi yorumlayarak yargı bağımsızlığına karşı bir şey söylemişim gibi ortaya çıkmış” dedi.

Kurtulmuş, "Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır" demesinin yanlış anlaşıldığını söylemesinin ardından “Benim gibi bir adama Türkiye’de yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı ve özellikle yargı bağımsızlığının, demokrasinin en temel koşullarının birisi olduğunu bilen, özümseyen birisine böyle bir şey söylemiş gibi göstermenin doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dış politika atmosferinin hızla değiştiğini belirterek ‘Rusya, Suriye ve İsrail’le ilişkiler ile AB’ konularında ciddi yeni adımlar atılması gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.