Kurtulmuş referandum için tarih verdi

Kurtulmuş referandum için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, erken seçimi telafuz etmeyi doğru bulmadığını söyledi. Kurtulmuş referandum içinse nisan ayanı işaret etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, başkanlık referandumu ve erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. A Haber’de soruları yanıtlayan Kurtulmuş’un mesajları şöyle:

MECLİS’TEKİ ANAYASA GÖRÜŞMELERİ: “Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. İkinci tur oylamalarında muhalefet Türkiye’yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor. Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor. dedi.

REFERANDUM TARİHİ: Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu en kısa sürede referanduma gitmektir. Muhtemelen Nisan ayının başında referanduma gidilecektir.

ABD’NİN PYD’YE YÖNELİK TUTUMU: Bu durumun yeni yönetim tarafından görüleceğini düşünüyoruz. Malesef Obama yönetimi Suriye’deki olumsuzlukların nasıl giderileceğini bilmemesinden kaynaklanmıştır. FETÖ konusunda ikinci bir konudur. ABD-Türkiye ilişkilerini derinden etkileyen PYD’den sonra FETÖ’ye verdiği destek ikinci konudur. Trump yönetiminin bu konuda değişikliğe gideceğini öngörüyorum. Bu ABD’nin de menfaatine bir durum olur. Bu iki değişiklikleri ABD yönetimi yaparsa ilişkilerimiz pozitif etkilenecektir.

ASTANA GÖRÜŞMELERİ: Hiçbir terör örgütü bu görüşmelerde olmamlıdır. Türkiye bu konuda tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Müzakerelerin sağlıklı yürümesi için de önemlidir. Terör örgütleri müzakere masasında olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

ARKALARINDA AĞABABALARI VAR: Terör örgütleri farklı oryantasyonlara sahip olabilir. Görüşleri ne olursa olsun, FETÖ, DEAŞ VE PKK’nın ortak hedefi Türkiye’dir. Bunların hepsinin arkasında ağababaları vardır. Bu maşalar marifetiyle Türkiye engellenmeye çalışılıyor. Oyun budur. Bölgede oynanan oyunu gören Türkiye’dir. Bu oyunu Türkiye bozacağı için Türkiye’nin başına terör örgütleri musallat ediliyor. FETÖ’yü de DEAŞ’ı da PKK’yı da kullanacaklar. Türk milleti bu terör örgütleri arkasındaki ağababaları gördükçe ulusal birlik içine girdi. Bu ittifaklar vardır ve devam edecektir. Biz bu örgütlere karşı başarılı olacağız ve bir müddet sonra isimleri dahi olmayacaktır.

DARBEDE ADİL ÖKSÜZ’ÜN ROLÜ: Adil Öksüz’ün esas oğlan olmadığı kanatindeyim. Zihinsel olarak Adil Öksüz’ün peşinde giderken Akıncı Üssü’nde darbe girişimini yöneten asıl kişilerin üstü örtülmüş oldu. Reina saldırısının çok planlı bir saldırı olduğu açık. Soruşturmanın sonucunda bu saldırıda aydınlatılacaktır. Arkadaki kilit bağlantılar ortaya çıkacaktır. Reina saldırısı son derece profesyonel bir iştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.