Kurtulmuş: Canlı bombanın ismi başka olabilir, mesele değişmez

Kurtulmuş: Canlı bombanın ismi başka olabilir, mesele değişmez

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Ölen canlı bombanın kimliği netleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Soruşturma savcılık tarafından devam ettiriliyor. İsminin başka olması meselenin gerçeğini değiştirmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanan Bakanlar Kurulu ardında Ankara'daki patlamayla ilgili konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Ölen canlı bombanın kimliği netleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Soruşturma savcılık tarafından devam ettiriliyor. İsminin başka olması meselenin gerçeğini değiştirmez" dedi.

Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Sığınmacılar

“Türkiye’nin yasa dışı göç bakımından da sadece üzerinden geçilen ülke olma dışında, ekonomik gelişme göz önüne alındığında hedef haline geldiğini görüyoruz. Bu çerçevede sadece 2015 yılı içinde 146 bin 485 yasa dışı göçmeni yakaladığını biliyoruz.

“İfade ettiğim yasa dışı göçle ilgili olarak yaptığımız çalışmalarda önemli azalmalar gördük. Bu çerçevede Türkiye’nin yasa dışı göç konusunda NATO’nun desteği önemli olacaktır. Hem Ege’de hem Türkiye-Suriye sınırında istihbarat faaliyetleri içersinde olması kararlı iş birliğini artıracak bir tavır olacaktır. Türkiye’nin ABD ile ilgili olan gelişmeler, Suriye ile ilgili görüş farklılıklar, Suriye ve Irak’taki siyasal gelişmeler, Kıbrıs ve Filistin’deki gelişmeler önemli konular oldu.”

Ankara saldırısı

“Biz hükümet adına resmi açıklamayı yaparken elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Her sözü kamuoyunu bilgilendirmek açısından sorumluluk kabul ederiz. Kendi ortaya koyduğu bilgiler bakımından buradaki parmak izlerinden şahsın kimlik bilgileri o şekilde tespit edildi. Mardin’den girdiği, PYD bölgesinden girdiği çok açık olarak bir durumla karşı karşıyayız. Bizim elimizdeki bilgi buydu.

“Şimdi bu kişinin aslında isminin başka olup olmadığı şu anda devam etmekte olan savcının görev alanı içindedir. Bizim de bilgilerimiz, kimlik bilgilerinin teyit edilmesi bakımından savcılık resmi açıklamayı yapacaktır. Net olan bu bombayı patlatan kişi PYD bölgesinden girmiştir. İzmir’den kiralanıp, İstanbul ve Diyarbakır’a götürülmesi, Ankara’ya götürülmesi nettir.”

“Yaklaşık 20’nin üzerinde kişi gözaltına alındı bir kısmı tutuklandı. Aradaki ilişkiler itibariyle aşağı yukarı olayı bütün yönleriyle olay ortadadır. Ölen canlı bombanın kimliği netleşince kamuoyuyla paylaşacağız. Soruşturma savcılık tarafından devam ettiriliyor. İsminin başka olması meselenin gerçeğini değiştirmez.”

“Eğer böylesine bir saptama söz konusuysa bu eylemin ne kadar art niyetli olduğunu ortaya koyar. Bizim resmi bilgileri ortaya koymak gibi sorumluluğumuz var.”

“Ankara’da niye Merasim Sokak’ta bu saldırıyı düzenlediler? Türkiye’yi terörle mücadele edilemez şekilde göstermek için bunu yaptılar. İnşallah Ankara’da gerekli tedbirleri alacağız. Korunması öncelikli binalar, şahıslar tabii ki var. Bunların hepsi teferruattır. Aslolan mesele devletin kurum ve kuruluşları bu tedbirleri alırken vatandaşların duyarlı olması gerekir.”

Cerattepe

“Bu Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmedi. Artvinliler de rahat olsunlar. Biz hükümet olarak çevreye karşı zarar verilmemesi için tedbir alırız. ÇED raporlarının da kapalı olarak faaliyette bulunmasına izin verilmiştir. Çevreye zarar verilmemesi şeklinde izin verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.