Kurtulmuş: Bir kadının canlı bomba olduğu kesin

Kurtulmuş: Bir kadının canlı bomba olduğu kesin

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “1 kadının canlı bomba olduğu kesindir. Bu gece saatlerine kadar DNA testleri kesinleştirilecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’da dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, “Bir kadının canlı bomba olduğu kesin. Kimliği bu gece tespit edilecek diye umut ediyoruz” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu saldırı ülkemizin birliğine, ülkemizde var olan kardeşliğe ve en az bunlar kadar önemlisi demokrasimize yapılmış hain ve alçak bir saldırıdır.

“Herkesi, bu menfur hain saldırı karşısında sesinin yettiği kadar, gücünün yettiği kadar, en üst perdeden bu işi lanetlemeye, bu işi yapanları ve arkasındaki odakları kınamaya davet ediyoruz. Hiç kimse, bu terör saldırısı, bu şiddet olayı karşısında herhangi bir şekilde mazeret üretmesin.

“Saldırı sonrası herkesten beklediğimiz terörü lanetlemeleridir. Türkiye’yi içine çekmeye çalışan bu şiddet sarmalına karşı destek bekliyoruz.

Bahçeli’ye teşekkür

“Sayın Başbakanımıza ziyarette bulunan Sayın Bahçeli’ye teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Aynı şekilde bütün siyasi partilerinde aynı duyarlılıkla hükümete destek ifadelerinin de Türkiye için önemli olduğunu belirtmek isterim.

“Meclis ortak deklerasyon yayınlamalı”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bütün partilerin yine bir araya gelerek terör saldırısı karşısında ortak bir deklerasyon yayınlamasının, Türkiye kamuoyunun içine itilmeye çalışıldığı bu ortamda önemli bir mesele olacağını ve Türkiye kamuoyunda teröre karşı ortak bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz.

“Saldırganın kimliği bu gece kesinleşecek”

“Dünkü saldırı sonucu 37 kişi hayatını kaybetti, 35 tanesi ailelerine teslim edildi 1 kadının canlı bomba olduğu kesindir. Bu gece saatlerine kadar DNA testleri kesinleştirilecektir. İkinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir.

“Kimliğine ilişkin alternatifler var ancak kesinleşmediği için şu kimlik sahibidir demek doğru olmaz.

“Aracın plakası sorunsuzdu”

“Ankara saldırısının düzenlendiği aracın plakası sorunsuzdu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.