Kurtulmuş 'başkanlık seçimi' için tarih verdi

Kurtulmuş 'başkanlık seçimi' için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, referandumda 'evet' çıkarsa erken seçim olmayacağını söyledi. Kurtulmuş Cumhurbaşkanı ve Başbakanın 2019'a kadar görevde kalacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumda AK Parti ve MHP’nin birlikte kampanya yürütmeyeceklerini söyledi. Kurtulmuş, referandumdan sonra 2019’a kadar Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın görevde kalacağını söyledi.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, referandumdaki propaganda sürecine ilişkin şunları söyledi: “İki farklı partinin bir anayasa değişiklik paketine ‘evet’ oyu vermesiyle bir müştereklik söz konusudur. Ama her iki parti de kendi öncelikleri bakımından bir referandum kampanyası yürütecektir. AK Parti ve MHP’nin ortak bir referandum kampanyası yürütmesi söz konusu değildir. MHP, kendisince önemli gördükleri noktaları anlatacak, biz de AK Parti olarak kendi önceliklerimiz etrafından bir kampanya yürüteceğiz. Her ikisi de evet kampanyası olacak” dedi.

Kurtulmuş referandumda evet çıkması durumunda nasıl bir seçim takvimi işleyeceğine ilişkinse “Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş 2019 seçimlerinden sonra olacak. O tarihe kadar Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız görevine devam edecek. Anayasa teklifinin yasalaşması için referandumdan evet oyu çıkması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.