'Kürtler Kürdistan için yıllarca savaştı'

'Kürtler Kürdistan için yıllarca savaştı'

Amerikalı ünlü gazeteci Thomas Friedman Kürdistan halkına özellikle de Kürdistan gençliğine, yaşam alanlarını koruma ve doğaya sahip çıkma konusunda önerilerde bulundu.

SÜLEYMANİYE - Birkaç gündür Silêmanî Amerikan Üniversitesi’nin davetiyle Kürdistan Bölgesi’nin konuğu olan Thomas Friedman üniversitede düzenlediği seminerde, Kürdistan’ın güzel ve ilginç bir yaşam alanına sahip olduğunu dile getirdi.

Basnews'de yer alan habere göre, Thomas Friedman ’’Kürdler bu güzel coğrafya için uzun yıllar savaştı, bu yüzden siz ve çocuklarınız dağları, ovaları ve nehirleri korumalısınız. Bunu yalnızca doğru ve etik olduğu için değil doğanın ve yaşamın önemli bir kaynağı olacağı için yapmanız gerekir’’ dedi.
 
Amerika’nın etkili gazetecileri arasında sayılan Friedman sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğa bizlere berrak su, temiz hava, toprak ve güzellik duygusu sunar, hepsinden önemlisi de Kürdistan sadece petrol kuyularına güvenerek varlığını sürdüremez, evet bu petrol bölgesine yakın ve sahip olduğunuz için şanslınız ve Kürdistan Hükümeti bu nimetten en üst düzeyde ve ileri teknolojik metodlarla yararlanabilmeli ama bir gün bu kaynak kuruyacak, tüm sebeplerden dolayı Kürdistan halkı doğayı korumalı ve yaşam alanına sahip çıkmalı’’
 
Kürdlerin üretici olması gerektiğini de sözlerine ekleyen dünyaca ünlü gazeteci: ’’Ekonominizi güçlendirin, doğal kaynaklarınızı bir şekilde dönüştürün ve yenileyin, Kürdistan her daim yeşil ve temiz olsun, insanlar Kürdistan’a yalnız kendilerini korumak için gelmiyorlar, temiz havasını solumak ve sağlıklı bir bir yaşam alanı görmek için de geliyor’’ dedi.

Amerikalı ünlü gazeteci Thomas Friedman aynı zamanda NewYork Times gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Friedman geçenlerde yaptığı bir açıklamada Kürdistan’a bağımsızlık ve petrol konularında destek olmuş ve bu Türkiye medyasının tepkisini çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.