Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldı, bursu kesildi

Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldı, bursu kesildi

Nazilli İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan ADÜ öğrencisi Pınar Çetinkaya, ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için kaldığı İsabeyli KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndan atıldı. Çetinkaya’nın bursu da kesildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yaşlı Bakım Programı birinci sınıf öğrencisi Pınar Çetinkaya, ailesi ile Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldı.

İddiaya göre, İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan Çetinkaya, Hakkari’de yaşayan ve Türkçe bilmeyen ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için kim olduğu bilinmeyen biri tarafından “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile jandarmaya şikayet edildi.

Şikayet ardından askerler tarafından gözaltına alınan Çetinkaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından yurt yönetimi de “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile Çetinkaya’yı yurttan attı. Yurttan atılan Çetinkaya’nın bursu da kesildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, öğrencilerin aldıkları disiplin cezalarıyla ilgili konuların gizlilik içerdiğini ve bu nedenle de kendilerinin bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirtip, “Bu konuda açıklama yapma, genel müdürlüğün yetkisinde” dedi.

“Hayatımla, geleceğimle oynandı”

Etnik bir ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu belirten Çetinkaya şunları söyledi:

“Yurttaki oda arkadaşlarım ailemle Kürtçe konuşmak zorunda kaldığım için bana terörist gözüyle bakıyordu. Geçtiğimiz aylarda bu konuda aramızda tartışma yaşandı. Sonrasında ise başıma gelmeyen kalmadı. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayım. Hayatımla, geleceğimle oynandı.

“Terör konusu da başta olmak üzere bugüne kadar, hiçbir soruşturma geçirmedim. İki kişinin iddiasıyla, savunmam bile alınmadan yurttan atılıyorsam, diyecek bir şey yok. Şaşkın durumdayım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.