Kürt yetkililer, 'Cihatçı Jack'i Kanada'ya iade edebilir'

Kürt yetkililer, 'Cihatçı Jack'i Kanada'ya iade edebilir'

Kanada hükümetinin Suriye'deki Kürt yönetimi ile vatandaşı olan IŞİD militanlarının iadesi için müzakere başlattığı ortaya çıktı. The Guardian'a göre, 11 kişinin iadesi söz konusu. Bu kişiler arasında, 'Cihatçı Jack' adıyla tanınan Jack Letts de bulunuyor

Kamuoyunda ‘Cihatçı Jack’ olarak tanınan 23 yaşındaki İngiltere ve Kanada vatandaşı Jack Letts’in, teslim olduğu Suriyeli Kürt yetkililer tarafından Kanada’ya iade edilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor.

The Guardian gazetesi, Kanada hükümeti ile Rojava’daki Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu arasında 11 Kanada vatandaşının iadesi için müzakereler yapıldığını yazdı.

The Guardian’ın Kürt ve Kanadalı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Kanada hükümeti ile Rojava’daki Kürt yönetimi, SDG’nin elindeki 11 yabancı IŞİD üyesinin iadesi için bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Gazeteye konuşan Kürt yetkililer, aralarında en az bir üst düzey IŞİD üyesinin yanı sıra kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin iadesi için müzakerelerin umut vaat ettiğini söyledi. Ancak haberde Kanada hükümetinin, 2019’daki seçimler öncesinde ülke içinde yaşanan IŞİD’ci tartışması nedeniyle anlaşmayı nihayete erdirmekten çekindiği de belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.