Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek hayatını kaybetti

Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek hayatını kaybetti

KCK İstanbul Ana Davası’nda yargılanan Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dülek bügün son yolculuğuna uğurlanacak.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü yöneticiliği yapan ve 2011 yılında KCK operasyonundan 3 yıl tutuklu kalan Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek, tedavi gördüğü Siyami Ersek Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Dülek geçtiğimiz hafta kalp kapakçıklarındaki hastalıktan ötürü ameliyat olmuş ve yoğun bakımda tutuluyordu.

Dülek dün gece saatlerinde yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Dülek’in cenazesi Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Tutuklu olduğu süre içerisinde de kalp kapakçığındaki hastalıktan ötürü sağlık raporları ile birlikte tahliye talep edilmesine rağmen tahliye edilmeyen Dülek, ancak 3 yılın sonunda tahliye edilmişti.

KCK İstanbul Ana Davası’nda yargılanan Dülek’in bugün İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması görülecekti.

Avukatlar Dülek’in ölüm haberi üzerine duruşmanın devam etmesine izin vermeyeceklerini ve Dülek’i hasta olmasına rağmen 3 yıl boyunca tahliye etmeyen yargıyı protesto edecekleri öğrenildi.

Aile boyu tutukluluk yaşadılar

Dülek’in eşi Gazal Dülek de 2 Ocak 2010’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Bebeği Ekin Şınar birlikte Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gönderilen Gazal Dülek, 1 yılı aşkın süre cezaevinde kalmış ve hükmün kesinleşmesinin ardından bebeği Şınar’la birlikte bu kez Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.

Gazal Dülek ve bebeği Şınar’ın tutukluluğu devam ettiği sırada bu kez de Dülek’in eşi Şemsettin Dülek, 2011 yılında İstanbul’da “KCK” adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında tutuklandı.

Dülek Ailesi, 2 yıl boyunca tüm fertleriyle birlikte tutukluluk yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.