'Kürt seçmen yurtdışında da oy kullanabilecek'

'Kürt seçmen yurtdışında da oy kullanabilecek'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumu için hazırlıkları sürdürüyor. Bölge dışında yaşayan Iraklı Kürtlerin de oy kullanması planlanıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumunda nasıl oy kullanılacağına dair ayrıntılar belli oluyor. IKBY Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, bölge dışında yaşayan Iraklı Kürtlerin oy verebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bağdat’ta çalışan Kürdistan Bölgesi vatandaşları için ayrı sandıkların kurulacağını belirten Hendren Muhammed, “Bağdat gibi, Irak’ın her yerinde gerektiği takdirde sandıklar kurulacaktır. Kürdistan Bölgesi’nde 140’ncı madde kapsamındaki bölgelerde de sandıkları kuracağız” diye konuştu.

Muhammed, başka ülkelerde yaşayan IKBY vatandaşlarının da elektronik sistemle oy kullanabilmeleri için çalışmalarının devam ettiğini ekledi. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.