Kürkçü Aram Yayınevi baskısını sordu

Kürkçü Aram Yayınevi baskısını sordu

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Aram Yayınevinin Kırşehir'de 3 bin 959 kitabına el konulmasına ve Van'da yapılan kitap fuarında yayınevinin standına polisin baskın düzenlemesini İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na sordu.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 21. İzmir Kitap Fuarı'na katılmak için Diyarbakır'dan gönderilen Aram Yayınlarına ait 3 bin 959 kitaba Kırşehir'de el konulması ve Van Kitap fuarına Aram Yayınlarına yapılan polis baskınını İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na sordu.

Kürkçü, meclise sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: 

*Jandarma tarafından el konulan kitaplar basılması ve yayılması "yasak" kitaplar mıdır?

*Kırşehir il Jandarma ekipleri tarafından el konulan kitapların tümü hakkında "toplatma kararı" var mıdır? Var ise bu kararın her bir kitap için gerekçesi nedir?

*Ön inceleme raporunda iddia edildiği gibi Abdullah Öcalan'ın yazarı olduğu kitaplar hakkında toplatma kararı var mıdır? Bu kitapları basmak ve yaymak suç mudur?

*Savcılık tarafından talep edilen ve hakimlikçe de onaylanan el koyma kararı daha önce alınan bir toplatma kararına dayanmakta mıdır?

*Aram Yayınları tarafından basılmış olan kaç kitap hakkında toplatma kararı vardır? Bu kitapların isimleri nelerdir?

Aynı Gerekçeyle İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da şu sorular soruldu:

*İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kargo firmasıyla gönderilen kitaplara el koyma yetkisi hangi mevzuata 
dayanmaktadır?

*Jandarma ekipleri, el konulan kitaplardan hangilerinin "terör örgütü propagandası" yaptığını ya da yasak kitaplar kategorisinde olduğunu hangi bilgi veya belgeye dayanarak bilmektedir?

*Kırşehir il jandarma birimleri tarafından el konulan kitaplar hakkında daha önceden alınmış bir "toplatma kararı" var mıdır?

*Söz konusu kitap kolilerinin açılması ve içeriklerine bakılması konusunda emniyet veya jandarma birimlerine emir veren emniyet veya jandarma birimi hangisidir?

*Van kitap fuarında Aram Yayınevi'nin standının basılarak kitaplara el konulması talimatı hangi emniyet birimi tarafından hangi mevzuata göre yapılmıştır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.