Kürdistan Yönetimi: Türkiye'den Petrol Satışı Sürecek

Kürdistan Yönetimi: Türkiye'den Petrol Satışı Sürecek

Feredel Kürdistan yönetimi ile Bağdat arasında süren petrol satışı krizinde, Erbil yönetimi Türkiye üzerinden sevkiyat konusunda kararlı.

Federal Kürdistan Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Irak Petrol Bakanlığı'nın petrol satışını durdurmak için Paris'teki Uluslararası Ticaret Odası'na yaptığı başvurusuna tepki gösterildi.

Yapılan açıklama şu şekilde: "Bütün petrol şirketlerinin ve ilgili tarafların emin olmasını istiyoruz. Irak Petrol Bakanlığı'nın tehditleri ve engelleme çabaları, Kürdistan petrolünün yurtdışına sevkiyatını kesinlikle durduramayacak. Türkiye üzerinden petrol akışı ve satışı devam edecektir."

FEDERAL KÜRDİSTAN'IN HAKLARINI İHLAL EDİYOR

Irak Petrol Bakanlığı'nın anayasayı çiğnediği ve petrol ihracı konusunda merkezi hükümeti ve Irak Meclisi'ni yanlış bilgilendirdiği ifadesi de açıklamada yer aldı.

Açıklamada ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin yıllardır tankerlerle Türkiye ve İran'a petrol ihraç ettiği hatırlatılarak, "Boru hatlarıyla yapılan sevkiyatta maliyet daha düşük oluyor. Bu nedenle Irak Petrol Bakanlığı'nın girişimleri anlamsızdır. Bakanlık, Kürdistan Bölgesi'nin federal anayasadaki haklarını ihlal ediyor" denildi.

TÜRKİYE'YE AÇILAN DAVAYA TEPKİ

Federal Kürdistan Yönetimi, Irak Petrol Bakanlığı'nın Türkiye ve Kürdistan Bölgesi aleyhine açtığı davanın, Irak'la uluslararası petrol şirketleri arasındaki ilişkileri tehdit edeceğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.