Kürdistan Petrolünü taşıyan ikinci gemi de yola çıktı

Kürdistan Petrolünü taşıyan ikinci gemi de yola çıktı

Kürdistan ham petrolünü taşıyan ikinci gemi de dün Ceyhan Limanı’ndan yola çıktı.

Daily Sabah gazetesi bir ingiliz petrol tücarına dayandırdığı haberinde Kürdistan petrolünün dünyanın en büyük şirketleri tarafınan istediğini belirtti.  

Kürdistan petrolünü taşıyan ’SEAMUSIC’ adlı petrol gemisi dün Ceyhan Limanı’ndan İtalya’nın Trieste Limanı’na doğru yola çıktı. Malta bayrağı taşıyan gemide 1 milyon varil ham petrol bulunuyor.

Daily Sabah gazetesi bir ingiliz petrol tücarının Kürdistan petrolünün ilk gemisinin satışını doğruladığını ancak petrolün kime satıldığını açıklamadığını belirterek aynı tücarın Kürdistan petrolünün dünyanın en büyük şirketlerinden biri tarafınan alındığını bildirdi. Kaynak Kürdistan petrolünün alıcısının çok olduğunun da altını çizdi.   

Öte yandan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın bir kaynak, ikinci petrol gemisinin satılam üzere Akdeniz’e açıldığını doğruladı. 

Kürdistan Petrolünü taşıyan ilk gemi ise dün Fas'a demir atmış ancak Fas Hükümeti geminin limandan ayrılmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum