Kürdistan alternatifi resmen reddetti

Kürdistan alternatifi resmen reddetti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY), bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için ABD, İngiltere ve BM tarafından sunulan alternatif hakkında resmi açıklama da geldi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumuna alternatif olarak ABD, İngiltere ve BM tarafından öneriyi reddetti. Açıklamada, önerilen alternatifin Kürdistan halkını referandumu ertelemeye ikna edecek ‘gerekli garanti’leri içermediği belirtildi.

Bölgesel yönetimin Yüksek Referandum Konseyi’nden dün gece yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve BM’nin alternatif önermelerinin memnuniyetle karşılandığı belirtilse de şu ifadeler kullanıldı: “Referandum süreci devam edecek çünkü şu ana dek sunulan öneriler halkımızı tatmin ve ikna edecek türden gerekli garantileri içermiyor.”

Açıklamada, ‘Kürdistan halkının bir devlete sahip olma hakkına ulaşmak için uluslararası toplumla görüşmelerin yapıcı ve sorumlu bir ruhla süreceği’ de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.