Kürd sanatçı Ebas Kemendî hayatını kaybetti

Kürd sanatçı Ebas Kemendî hayatını kaybetti

Ünlü Kürd sanatçı Ebas Kemendî bu sabah Doğu Kürdistan’ın Sinê kentinde hayatını kaybetti. Kemendî ,1952 yılında şimdiki adıyla Diwandere yakınlarındaki Sinê’ye bağlı Curawa kasabasında doğmuştu.

Ebas Kemendî müzik alanındaki ustalığının yanından fotoğraçılık, tiyatro, sinema ve Kürd edebiyatında da önemli çalışmalara imza atmış bütünlüklü bir sanatçıydı.
35 yıl Sinê Radyosu’nun Kürdçe bölümünde çalışan Kemendî, haftalık gazete BasHaber’de köşe yazıları yazıyordu. Ebas Kemendî köşesinde ağırlıklı olarak tiyatro ve edebi konularda yazıyordu.

Hêwlêr’de düzenlenen Mamlê sanat ödülleri organizasyonunda 2011 yılı sanat ödülüne layık görülen Kemendî, sağlık sorunlarından dolayı sunum törenine katılamamıştı.

Şimdiye kadar Kemendî’nin 4 albümü çıktı:
1.Gelawêj
2.Hewraman
3.Pirşeng
4.Kîjî Kurd

Doğu Kürdistan’dan elde ettiğimiz bilgilere göre Kürd sanatçının cenaze töreni bugün saat 16.30’da  Sinê kentinin Melaweysî camiinde yapılacak ve Kürd sanatçı son yolculuğuna uğurlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.