Kurak Günler, vizyondaki ilk haftasında 100 bin seyirciyi aştı

Kurak Günler, vizyondaki ilk haftasında 100 bin seyirciyi aştı

Kültür Bakanlığı’nın verdiği finansal desteği faiziyle geri istediği Emin Alper imzalı Kurak Günler filmini vizyondaki ilk haftasında 101 bin 308 kişi izledi. Emin Alper, gösterilen ilgi nedeniyle izleyiciye teşekkür etti.

Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ (Un Certain Regard) bölümünde yapan Kurak Günler filmi festivalden birçok ödülle döndü.

Emin Alper imzalı Kurak Günler gösterimdeki ilk haftasını 100 bin seyirci sınırını geçerek kapattı.

Sinema yazarlarından da övgüler toplayan Kurak Günler, 2000’li yıllarda uluslararası festivallerde ödüller kazanıp Türkiye’de en fazla gişeye ulaşan yerli filmlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Rekorun önceki sahibi ise Nuri Bilgi Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmiydi. Ahlat Ağacı ilk haftasında 46,9 bin, toplamda da 246,8 bin seyirciye ulaşmıştı.

Emin Alper, sosyal medya hesabından “#KurakGünler, açılış haftasonunda sinemalarda 51.371 kişi tarafından izlendi. Filmimize gösterdiğiniz yoğun ilgi için çok teşekkürler. #BurningDays #EminAlper” notuyla bir teşekkür videosu yayınladı.

Bakanlık sağladığı finansal desteği faiziyle geri istemişti 

Kurak Günler’in yönetmeni Emin Alper, 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün filme sağladığı finansal yapım desteğini faiziyle birlikte geri istediğini duyurmuştu.

“Ülkemizde hiçbir başarının cezasız kalmadığının talihsiz bir örneği olmuştur” ifadeleriyle karara tepki gösteren Emin Alper ile yapımcı Nadir Öperli, yaptıkları ortak açıklamayla, “Kurak Günler’i 9 Aralık tarihinden itibaren sinemalarda bilet alarak izlemeye davet ediyoruz” diyerek izleyiciye çağrı yapmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.