Kulp'u Toz Bulutu Kapladı

Kulp'u Toz Bulutu Kapladı

Diyarbakır’ın Kulp ilçe merkezinde akşamdan itibaren başlayan toz bulutu hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Park halindeki çok sayıda aracın üzerinde toz tabakası oluşturan toprak, çatılarla birlikte tüm yerleri de kahverengiye bürüdü. Kahverengi bir güne uyanan vatandaşlar, araçlarını ve evlerinin önünü temizlerken şaşkınlıklarını da gizleyemedi. Kulp’ta gece sabaha kadar devam eden çöl fırtınası nedeniyle gökten toprak yağdı. Toz bulutlarından en çok astım rahatsızlığı olanları etkilendi. Yağmur bekleyen Kulplular, bunun yerine toprak yağmasına şaşırırken araç, cadde, ev ve iş yerlerinin camları toz tuttu. Çöl fırtınası nedeniyle geldiği tahmin edilen toz bulutları vatandaşların nefes alıp vermesini de zorlaştırdı.

Kulp’a yayılan toz bulutu, yaşamı olumsuz etkilerken, görüş mesafesini düşürdü. Toz bulutunun özellikle kalp ve astım hastaları ile alerjik rahatsızlığı bulunanları etkilediği öğrenildi. Uzmanlar çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

Kulp'u Toz Bulutu Kapladı

Kulp'u Toz Bulutu Kapladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.