Kulp'ta 4 kişi tutuklandı

Kulp'ta 4 kişi tutuklandı

Kulp'ta gözaltına alınan, aralarında Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 4 kişi "örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı. Farklı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan MEYADER Eşbaşkanı Hasan Pençe ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 2 Eylül günü yapılan adreslerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan Kulp Belediyesi Meclis üyeleri Zülküf Zengin ve Zeycan Zengin ile Muhammet Asım Özgen ve Naim Çelik isimli yurttaşlar, emniyetteki ifade işlemleri sonrası Kulp Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi, "Örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı. 

Tutuklananlar Diyarbakır E ve D tipi cezaevlerine götürüldü. Soruşturma kapsamında 4 kişi hakkında arama kararı olduğu da öğrenildi. 

Öte yandan 2 Eylül günü Diyarbakır'da gözaltına alınan MEYADER Eşbaşkanı Hasan Pençe, emniyetteki işlemlerin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Pençe, savcılığa ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.