Kubad Talabani Hakan Fidan'la Ankara'da görüştü

Kubad Talabani Hakan Fidan'la Ankara'da görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, MİT Başkanı Hakan Fidan ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Ankara, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve KBY arasındaki ilişkilerden rahatsızlığını bildirdi.

Kubad Talabani ve beraberindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) heyeti Ankara'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile görüştü.

Erbil'den yayın yapan Rudaw'ın haberine göre, bir YNK heyeti Salı günü, Bağdat'ta MİT Başkan Yardımcısı Mutlu Toka ile bir araya gelirken Çarşamba günü de KBY Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve beraberindeki heyet Ankara'da Hakan Fidan ile görüştükten sonra Erbil'e geri döndü.

Görüşmede, Hakan Fidan'ın Türkiye'nin "YNK'nin DSG ve PKK ile ilişkilerinden" rahatsızlığını dile getirdiği, Ankara-Süleymaniye ilişkilerinin normalleşmesi için bu ilişkilere son verilmesi gerektiğini belirttiği haber verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.