Kriz Kapalıçarşı’yı da vurdu

Kriz Kapalıçarşı’yı da vurdu

554 yıllık bir geçmişe sahip olan Kapalıçarşı'da esnaf bir bir kepek indiriyor. Altındaki oynaklık nedeniyle Kapalıçarşı'nın ünlü caddelerinden Kalpakçılar'da 15'e yakın dükkan boş... Genelde ise bu sayı yüzlere ulaşıyor...

Kapalıçarşı’da turizmde yaşanan sıkıntıya altın fiyatlarındaki sert hareketlilik de eklenince esnaf tek tek kepenk kapatmaya başladı. Sadece kuyumcuların peş peşe sıralandığı Kalpakçılar Caddesi’nde 15’e yakın boş dükkan var.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, ziyaretçilerin önemli bir bölümünün yabancılardan oluştuğu Kapalıçarşı’yı normal günlerde yüz binlerce kişi ziyaret ederken son dönemde esnaf siftah bile yapamadan günü bitiriyor. 4 bin dükkanın olduğu çarşıda yüzlerce dükkan kepenk kapatırken bu sayının yıl sonuna kadar bini geçeceği belirtiliyor.

ESKİDEN HİÇ KİRALIK

Uzmanpara’nın haberine göre, Kapalıçarşı’daki kuyumcular, “Eskiden Kalpakçılar Caddesi’nde hiçbir zaman dükkanlarda ‘kiralık’ yazmazdı. Bugün Ahmet yazan dükkan yarın Mehmet olur, bir gece de el değiştirirdi. Bugün ise bu caddede 15 civarında boş dükkan var. Kiraların altın olarak ödendiği Kapalıçarşı’da altın fiyatlarında yazın görülen yükselişle başlayan furya bugün de altında sert düşüşlerin yaşanmasıyla milyonlarca liralık zarar nedeniyle devam ediyor” diyor.

Dev ölçülü bir labirente benzeyen 30.700 metrekare alana yayılan Kapalıçarşı’da 66 kadar sokak, 4.000 kadar dükkânı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.