Kremlin: Türkiye'nin çekinceleri engel değil

Kremlin: Türkiye'nin çekinceleri engel değil

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Şam yönetimi ile muhalif grupları bir araya getirmeyi hedefleyen kongrenin "yakın bir gelecekte toplanacağını" söyledi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye’nin Kürt gruplarla ilgili yaptığı itirazların, Suriye’de siyasi çözüm için önerilen ve hükümet ile muhalif grupların temsilcilerini bir araya getirmesi öngörülen kongrenin toplanmasına engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Soçi’de gazetecilere bir açıklama yapan Peskov, “Türkiye’deki ortaklarımızın kendi ulusal güvenliklerine tehdit oluşturduğunu düşündüğü bazı silahlı gruplara yönelik belli çekinceleri olduğunu biliyoruz. Ancak bunlar, bu işlerin hayata geçirilmesine engel oluşturmuyor. Önümüzdeki dönemde bu konunun uzmanları mutabakat sağlamak ve katılımcı listesini oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışacaklar.”

Peskov, söz konusu kongrenin “yakın bir gelecekte” toplanacağını belirtti ancak tarih vermekten kaçındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.