Kremlin: Panama Belgeleri’ni inceleyenler eski CIA ajanları

Kremlin: Panama Belgeleri’ni inceleyenler eski CIA ajanları

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, sızdırılan belgelerde Putin hakkında hiçbir yeni bilgi olmadığını savunarak bunların spekülasyon olduğunu öne sürdü.

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresinin “kara para akladığı” iddialarına tepki gösterdi.

Panamalı Moses Fonseka’ya ait olduğu öne sürülen 11 milyon gizli belge sızdırıldı.

Belgelerde, başta Rusya lideri Vladimir Putin olmak üzere, pek çok siyasetçinin ve ünlünün vergi kaçırmak ve para aklamak için hangi yollara başvurduğuna ait kanıtlar olduğu iddia edildi.

Sputnik News’in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Panama merkezli ve denizaşırı firmalarla iş yapan hukuk firması Mossack Fonseca’nın yasadışı mali faaliyetlerde bulunduğunu gösterdiği söylenen sızdırılan belgelerin ana hedefinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu söyledi.

‘Ana hedef Putin’

“Bu belgelerde başka liderlerin isimleri geçse de bu saldırının ana hedefi ülkemiz ve kişisel olarak Putin” diyen Peskov, belgelerin amacının iki yıl sonra devlet başkanları seçimlerinin gerçekleşeceği Rusya’daki durumu istikrarsızlaştırmak olduğunu öne sürdü.

‘Belgeleri inceleyenler eski CIA ajanları’

Panama Belgeleri’nin Putin hakkında ne somut ne de yeni bir şey içerdiğini de öne süren Peskov, bu belgeleri inceleyen araştırmacı gazetecilerin bazılarının ise eski CIA ajanları olduğunu söyledi.

‘Asıl meslekleri gazetecilik değil’

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’na (ICIJ) gönderme yapan Peskov, “Kendilerine gazeteci topluluğu diyen bu grubu tanıyoruz” dedi.

Peskov, “Asıl meslekleri gazetecilik olmayan birçok gazeteci var. Bunlardan birçoğu (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın, CIA’in ya da diğer istihbarat servislerinin eski çalışanları” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.