Kredi kartında online alışverişe onay şartı

Kredi kartında online alışverişe onay şartı

17 Ağustos'tan itibaren kredi kartları online alışverişe kapalı olarak tüketiciye verilecek. Böylece online alışveriş için onay şartı getirilmiş olacak.

Kredi kartıyla online alışverişte 17 Ağustos’tan itibaren yeni bir dönem başlıyor. Bu tarihten online alışveriş için müşteri onayı şart olacak. Ayrıca kredi kartları artık online alışverişe kapalı olarak tüketiciye verilecek. Mevcut kartlar için de sahiplerin onay vermesi gerekiyor.

Bankalar müşterilere 17 Ağustos ile ilgili bilgilendirme mesajları gönderirken, kart sahiplerinin online alışveriş yapmaya devam edebilmesi için kartını onaylattırılması gerekecek.

NELER DEĞİŞECEK?

-BDDK tarafından alınan karar gereği bankalar müşterilerine kredi kartlarını online alışverişe kapalı olarak gönderecek.

-Müşteri, kredi kartını aldıktan sonra banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için gerekli onayları vererek alışveriş yapabilecek.

-Mevcut kartlar için ise müşterinin bankaya 17 Ağustos’a kadar onay vermesi gerekecek.

-Onaylar yazılı ya da bazı bankaların yönlendirmesiyle telefon mesajı ile yapılabilecek.

176 MİLYON BANKA KARTI

Türkiye’de son verilere göre yaklaşık 176 milyon banka kartı ile kredi kartı bulunuyor.

2016 yılında internet üzerinden yapılan alışverişlerin tutarı ise 68,5 milyar liraya ulaştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.