Kraliçe Ankhesenamun'un mezarı bulundu!

Kraliçe Ankhesenamun'un mezarı bulundu!

Arkeolog Zahi Hawass ve ekibi Tutankhamun'un karısının mezarını buldu. Alandaki kazı işlemleri ise Hawass'ın gözetiminde ilerleyecek.

Mısırlı arkeolog ve bir dönem Mısır Yüksek Antika Kurulu’nun başkanlığını yapan Zahi Hawass ve ekibi, Tutankhamun’un eşi Kraliçe Ankhesenamun’un mezarı olduğu düşündükleri yeni bir mezar buldular. Arkeologlar, mezarı kazma kararı aldılar.

Live Science’tan Owen Jarus’ın haberine göre, mezar, firavun Ay’ın Krallar Vadisi’ndeki mezarının yakınında bulunuyor. Hawess Live Science’a durumla ilgili olarak, “Orada bir mezar olduğundan eminiz fakat kimin olduğunu tam olarak bilmiyoruz” dedi. 7 Temmuz’da National Georgraphy Italia’da, Hawass’ın önderlik ettiği bir ekibin Krallar Vadisi’nde yeni bir mezar bulduğuna dair bir makale yayımlandı. Hawass ise makalenin çıkmasının ardından iddiaları kabul etti. Hawass, “Alanda bir mezar olduğuna dair eminiz çünkü temeller bulduk. Etrafta da yemek kapları, vazolar, delikler ve benzer objeler bulmaları burada bir yapı olduğuna dair güçlü işaretler” dedi. Hawass ayrıca, “ Antik Mısırlılar bir mezar inşaatına başlamadan 4 veya 5 temel kurarlardı. Radarımız girişe benzeyen bir şey tespit etti” ifadelerine yer verdi. Zahi Hawass ve ekibi,mezarın Ankhesenamun’a, yani Tutankhamun’un eşine ait olduğunu düşündüklerini söyledi. Alandaki kazı işlemleri ise Hawass’ın gözetiminde ilerleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.