KPSS davası başladı

KPSS davası başladı

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görülmeye başlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savunmalara geçildi.

Öte yandan, ÖSYM Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının "mağdur kurumlar" olarak yer aldığı iddianamede, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un da bulunduğu 272 kişi şikayetçi olarak gösterildi.

Sanıklar arasında eski ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Prof. Dr. Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’da mahkeme salonunda hazır bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.