Köylüler kış hazırlıklarına devam ediyor

Köylüler kış hazırlıklarına devam ediyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kış öncesinde köylüler hazırlıklarını sürdürüyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine Bağlı köylerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan köylüler kış aylarına hazırlık çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da erken başladı.

Ormanlara giden köylüler meşe yapraklarını alıp köylerine getirerek kış aylarında hayvanlarına yem bulmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Her yıl aynı işleri yaptıklarını belirten Faruk Temel ve Ali Bildik isimli köylüler bir türlü işlerin bitmediğini ancak mecbur oldukları için çalıştıklarını söyledi.

Faruk Temel, "Yıllardır bu işleri yapıyoruz eylül ve ekim aylarına yakın tarihlerde bu işleri yapıyoruz. Ağaçlara zarar vermeyecek şekilde köylüler olarak ortaklaşa bir kararımız sonucu sadece yaprak ve dalları kesiyoruz. Budama oluyor bir nevi topladığımız meşe yapraklarını evimize götürüp kış aylarında hayvanlarımıza yedireceğiz" dedi.

Günlerce ormanlık alanlarda çalışan köylüler her yıl ayrı bir bölgeyi kestiklerini bu yüzden ağaçların hem daha gürleştiğini hemde büyüdüğünü söyledi. Kışlık odun için ise kuru ağaçları topladıklarını belirten köylüler kar yağana kadar köylerde bu yoğunluğun devam edeceğini dile getirdi.

Köylüler kış hazırlıklarına devam ediyor

Köylüler kış hazırlıklarına devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.