Köy Kültür Sanat Okulları Şenliği başladı

Köy Kültür Sanat Okulları Şenliği başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde açtığı kültür sanat okullarında 1. Köy Kültür Sanat Okulları Şenliği düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerde açtığı kültür sanat okullarında çocukların yıl boyunca öğrendiklerini sergilemek için 1. Köy Kültür Sanat Okulları Şenliği (1. Rojen Çand u Hunerê Yên Dibistanên Gundan) düzenledi. Şenliğin ilki Kulp ilçesinin Ağaçlı Mahallesi'ndeki Ağaçlı Kültür Sanat Okulu'nda düzenlendi. Şenliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Kültür ve Sanat Daire Başkanı Cevahir Sadak Düzgün ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Şenlikte konuşan Zülküf Karatekin, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanının kentin sınırları olduğunu hatırlatarak, kent sınırları içinde bulunan tüm yurttaşlara hizmet etmenin kendilerinin en öncelikli görevi ve sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

İlçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde hizmet ürettiklerini ifade eden Karatekin, klasik belediyecilikle birlikte sosyal belediyecilik anlamında da önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Karatekin, merkezde yaşayan yurttaşların belediye imkanlarından faydalandığı kadar kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşları da faydalandırmayı hedef edindiklerini ifade etti. Bu kapsamda mahallelerde Kültür Sanat Okulları açtıklarını dile getiren Karatekin, çocukların kültür sanat okullarında yeteneklerinin ortaya çıkacağını söyledi.

Çocuklar şarkı söyledi

Açılış konuşmasının ardından Ağaçlı Kültür Sanat Okulu'ndan faydalanan çocuklar, şarkı söylerken, Aram Tigran Kent Konservatuarı Korosu da konser verdi. Konserin ardından eğitmenler, hazırladıkları uçurtmaları çocuklara dağıttı. Çocukların uçurtma uçurmalarının ardından şenlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.