Köşk Adaylığı için Büyükerşen sesleri

Köşk Adaylığı için Büyükerşen sesleri

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP'de Yılmaz Büyükerşen ismi ağır basıyor.

CHP, Köşk için aday arayışını hızlandırdı. 1331 kişiyle yapılan "Köşk" anketinde ibrenin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'den yana olduğu belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KÖŞK" TURU

CHP, ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için aday arayışını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili toplumun çeşitli kesimlerinin nabzını tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Haziran'a kadar ziyaretlerini tamamlayacak. Aralarında cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON'un da olduğu çok sayıda sivil toplum örgütünü ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, son olarak ise Meclis'te ve Meclis dışındaki siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşecek.

İBRE BÜYÜKERŞEN'DEN YANA

CHP'de adaylık için pek çok isim geçerken ibrenin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den yana olduğu belirtildi. Kemal Derviş ve İlhan Kesici gibi isimlerin adaylıkları da dile getiriliyor. CHP'de, adayın haziran ayı sonunda açıklanması bekleniyor.

ANKETTEN ÇIKAN İSİMLER

Cumhuriyet'ten Utku Çakırözer'in köşesinde yer verdiği anketten çıkan sonuçlar şöyle;

-CHP’li seçmenlerin ilk isim tercihinde CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başa baş çıktı.

-Bu ikili ile arkalarından gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında yüzde 6-7’lik bir fark var.

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı olan Mansur Yavaş ise CHP tabanından beşinci isim olarak çıktı. Kamuoyunda isimleri konuşulan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İlhan Kesici, Haşim Kılıç, Hikmet Çetin gibi isimler ise bu araştırmaya göre CHP tabanında yüzde 5’in altında destek bulabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.