Koronavirüste bugün neler yaşandı?

Koronavirüste bugün neler yaşandı?

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 844'e çıktı. Özbekistan'da ilk virüs vakasına rastlanırken, birçok ülkede virüse karşı yeni tedbirler alındığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) küresel salgın olarak ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 844'e yükseldi. Salgının bulaştığı kişi sayısı ise 157 bin 372'yi buldu. 

15 Mart 2020 itibariyle dünyada koronavirüs salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

ÇİN

Virüsün ilk çıktığı yer olan Çin'de son 24 saatte 10 kişi hayatını kaybetti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 199'a çıktığını ve son bir gün içinde 20 yeni vakanın tespit edildiğini açıklad. 

TÜRKİYE

Türkiye'de virüs görülen kişi sayısı 6'ya yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönen vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığını belirterek, "Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde tavizsiz olalım" açıklamasında bulundu. 

ABD

ABD'de, şu ana kadar 2 bin 500 kişide virüs tespit edildi. Ülke genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 58'e yükseldi.

ABD'nin New Jersey eyaletinin Hoboken kentinde 16 Mart'tan itibaren belli bir saatten sonra sokağa çıkma yasağı uygulaması başlayacak. Şehirdeki bar ve restoranlar da yalnızca evlere servis için çalışacak. 

İRAN

Virüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İran'da vaka sayısı 12 bin 729'a, ölü sayısı 611'e çıktı. 

YUNANİSTAN 

Yunanistan'da 53 yaşında bir hastanın da virüs nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

KKTC 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) vaka sayısı 6'ya çıktı. Sağlık Bakanı Ali Pilli, KKTC’de son yapılan 4 tetkikten birinin daha pozitif çıktığını söyledi.  KKTC'de virüs teşhisi konulan kişilerin 4'ü turist, 2'si ise KKTC vatandaşı. 

ÖZBEKİSTAN 

Özbekistan'da da ilk virüs vakasına rastlandı. Sağlık Bakanı, Fransa'dan dönen bir vatandaşta virüs tespit edildiğini açıkladı. Özbekistan Havayolları, Nisan ayının sonuna kadar Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da pek çok şehre uçuşlarını durdurdu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.