Korona İspanya'da Real Madrid'e sıçradı, La Liga askıya alındı

Korona İspanya'da Real Madrid'e sıçradı, La Liga askıya alındı

Korona virüsü salgınında, Avrupa'da gözler İtalya'nın ardından İspanya'ya çevrildi. Vaka sayısının arttığı ülkede son olarak bir bakana virüs teşhisi kondu, başbakan yardımcısı karantinaya alındı.

Avrupa’daki korona virüsü salgınında ölü sayısının 800’ü geçtiği İtalya’nın ardından gözler bu kez İspanya’ya çevrildi. Virüs hem siyasete, hem futbola sıçradı.

İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero’ya korona virüsü teşhisi konulurken, Başbakan Yardımcısı Pablo Iglesias’ın da karantinaya alındığı açıklandı.

BÜTÜN BAKANLARA TEST YAPILACAK

Bu teşhislerin ardından, bütün bakanlara korona virüsü testi yapılacağı belirtiliyor. Buna göre, bugün yapılması korona virüsü toplantısına sadece zorunlu olan bakanlar katılacak, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in bütün diğer toplantıları video konferans üzerinden yapılacak.

REAL MADRID OYUNCULARI EVE YOLLANDI

Real Madrid spor kulübünde de korona paniği yaşanıyor. Kulübün basketbol takımındaki bir oyuncuda korona virüsü teşhis edilmesi sonrası hem futbol hem de basketbol oyuncularının evlerine yollandığı belirtildi.

LA LIGA ASKIYA ALINDI

Bu haberin hemen ardından, İspanyol futbol ligi La Liga’nın askıya alındığı açıklandı.

KARANTİNA KARARI ÇIKABİLİR

İspanya’da salgının merkez üssü olarak görülen, başkent Madrid’in de içinde bulunduğu Madrid bölgesinin de karantinaya alınması gündemde. Madrid bölgesinin başkanı Isabel Diaz Ayuso, hükümetin virüsün yayılmasını engellemek için böyle bir adımı gözden geçirdiğini söyledi. Ayuso yerel Tele 5 kanalına açıklamasında, “Son birkaç saatte gördüklerimize dayanarak, Madrid’in kapatılması ihtimali gündemde” diye konuştu.

Merkezi hükümet dün bu iddiayı yalanlamıştı. Ancak bugünkü kabine toplantısından bu yönde bir karar çıkması muhtemel görülüyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.